Home/Agenda/Workshops

Soul Space – 15 september

Een dagworkshop in samenwerking met Marianne van Oorschot.  Een mooie combinatie van dans en zang op een prachtig industriële locatie in Veghel. We vertoeven in drie authentieke ruimtes. Dansen van de de vijf ritmes in een unieke dansstudio op de derde verdieping (met lift bereikbaar) waar je een prachtig panorama hebt over het terrein en het dorp. De lunch gebruiken we in het museum SieMei van Stichting Cultureel Erfgoed. De middag bevrijden we onze stem in een oude graansilo. Een magische plek waarin je betoverd wordt door een bijzondere akoestiek.

Muziek, dans, beweging, zang en vibraties hebben een positieve invloed op ons denken, voelen, emoties en handelen. Het brengt beweging in ons energiesysteem. Laat de muziek in je komen en in je bewegen, dans om vrij te worden in lichaam en geest, zodat je levensenergie gaat stromen en er ruimte komt om jouw unieke zelf te bekrachtigen. Ontdek jouw klank en ervaar hoe jou stem, ademhaling en lichaam prachtige instrumenten zijn om je te bevrijden, je eigen ruime in te nemen en in je kracht te gaan staan.

De plek waar we dansen geeft je een gevoel van ruimte. De ronding en akoestiek van de graansilo geven je een geborgen gevoel en kan je verwonderd worden door je eigens tem. De samenklanken van de groep die samenvloeien zijn indrukwekkend. Het is een gevoel wat niet in woorden uit te drukken is, je kan het alleen ervaren. Er is ruimte voor jouw individuele klank.

Wanneer: zaterdag 15 september 2018
Locatie: CHV Noordkade, Verlengde Noordkadde 10-12, 5462 EH  Veghel (gratis parkeren). Voor navigatiesysteem: NCB-laan 52 A
Tijdstip: 10.00-17.00
Jouw investering € 75,–. Vroegboekkorting tot 1 augustus 2018 € 65,–. Je aanmelding is definitief na betaling en kan via info@rian5ritmes.nl
Breng mee: lunch om te delen met elkaar, flesje water, gemakkelijk zittende kleding in laagjes om in te bewegen, fleecedekentje om over je heen te leggen.

 

Annuleringsvoorwaarden:
De workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Wanneer er onvoldoende inschrijvingen zijn kan de workshop geannuleerd worden tot 4 dagen voor de start.
Annuleren tot twee dagen vooraf, 50% van je investering
Annuleren een dag vooraf, op de dag zelf of niet annuleren, 100% van je investering.

 

Sacred Pause – 28, 29 en 30 december 2018

A sacred pause begins in this moment as you slow down and check in with yourself, still your body, listen to your breath, watch the waves of thoughts, sensations and emotions, and have compassion for yourself”
(Lisa E. McCrohen)Voor het vijfde jaar bieden wij, Pauline van Hezik en ik, jou een Sacred Pause aan tussen Kerst en Oudjaar.
Voor ieder die stil wil worden, of juist uitrazen, en alles wil dansen.
Drie intieme dagen voor de dans met jezelf en in de groep verbonden zijn.
Traditiegetrouw is er een nest; een grote zachte rustplek waar niets hoeft en je even helemaal mag Zijn .Vrijdag 28 december: Wat ligt achter je? Reflectie, lessen, dankbaarheid
Zaterdag 29 december: De tussentijd, transitie, lege ruimte, niet hoeven weten
Zondag 30 december: Wat ligt voor je? Intentie, plannen, hart en handenHoe mooi zou het zijn van de hele Sacred Pause te kunnen genieten!
De dagen zijn ook los te volgen.Locatie, informatie en aanmelding
Pand 18, St. Josephstraat 18, Den Bosch
Hele serie: €175, losse dag: €70
Elke dag: 10.00 – 17.00 uur, muziek is aan vanaf 9.45 uur
Breng lunch to shareNeem mee: Flesje water, loszittende kleding in laagjes om in te bewegen, lunch om te delen en schrijfmateriaal.

Foto

Rian en Pauline zijn beiden geaccrediteerd 5Ritmes® docent.
Pauline is ruimte scheppend, bezield, vurig, creatief, licht, met humor en ernst.
Rian is bevlogen, enthousiast, straight, creatief, luchtig, verbindend.Voor in je agenda!

Nieuwjaarsdans 1 januari 2019

Op dinsdag 1 januari 2019 openen we het jaar volgens traditie met een nieuwjaarsdans, een vuur en een drankje.
Tijd: 14.00 – 16.30 uur. 
Pand 18, Sint Josephstraat 18, Den Bosch

La Gomera – A Magical Journey 6-13 juli 2019

I get ideas about what’s essential when packing my suitcase”.
Diane von Furstenberg

We maken een magische reis naar La Gomera en verblijven op de prachtige krachtplek Finca Argayall (Place of Light) op La Gomera. We dansen en Zijn. Acht dagen en zeven nachten lang worden we omringd door oceaan, zon, zand, bergen, bloemen en wind. Geelgebekte vogels roepen in de nacht. Wat belangrijk voor je is, toont zich. Daarmee ga je de dans aan. Alles communiceert, niets is wat het lijkt. In deze overvloed is de eenvoud. Magisch!

We dansen 5 dagen 5Ritmes in de fijne, zeshoekige dansstudio van Argayall tussen de mangobomen en bananenplantages. Elke ochtend dansen we drie uur, in de late middag nog eens twee uurOp dinsdag ben je vrij: Een dag om te rusten en van het eiland te genieten, misschien wel met een boot de oceaan op om dolfijnen te zien!

Samen met Pauline van Hezik, mijn dierbare 5Ritmes collega, bieden we je deze dansweek aan. De workshop start op zondag 7 juli en eindigt op vrijdagavond 12 juli. Je wordt verwacht op  zaterdag 6 juli voor de gezamenlijke openingsdans en avondmaaltijd en op zaterdagochtend 13 juli na het ontbijt staat het vertrek gepland.

Deelname aan de workshop bedraagt €375.
Bij aanmelding en betaling vóór 1 mei 2019 betaal je € 325.
Ook boek je via ons een arrangement op Argayall voor je overnachtingen en maaltijden, dit arrangement betaal je aan Argayall bij aankomst. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk: Alle arrangementen zijn per nacht, inclusief verwend worden met drie heerlijke vegetarische maaltijden per dag van zoveel mogelijk biologische en lokale producten. De reis naar La Gomera regel je zelf.

Heb je nog vragen? Laat het me weten.
Een uitgebreide informatiefolder is voor jou beschikbaar.

Ja, het wordt een magische reis…

Een samenwerking met Pauline van Hezik.

Voor meer informatie en aanmelden:
info@rian5ritmes.nl
paulinevanhezik@gmail.com

Beiden geaccrediteerd 5Ritmes® docent.
Pauline is ruimte scheppend, bezield, vurig, creatief, licht, met humor en ernst.
Rian is bevlogen, enthousiast, straight, creatief, luchtig, verbindend, grondig.

 

Persoonlijke workshop

Heb je iets te vieren en wil je dit graag doen met een dansworkshop, of wil je deelnemers aan jouw netwerk of persoonlijke kring kennis laten maken met de 5 ritmes, neem dan contact met me op om je wensen door te spreken. Dan maken we een programma op maat.

“Dit jaar wilde ik mijn verjaardag eens anders vieren; met alleen vrouwen om samen mijn (en hun) vrijheid te dansen in een workshop. Thema van de avond was “open je hart en dans je vrij”. Door de ongedwongen en uitnodigende begeleiding van Rian voelde iedereen zich al snel vrij om te bewegen. Met mooie oefeningen om jezelf te kunnen zijn in jouw dans en in verbinding met elkaar. Ik kijk terug op een hele bijzondere verjaardag”
Janneke

“Ook op feestjes is Rian een aanrader. Voor mijn 50e verjaardag heb ik Rian gevraagd een wave te verzorgen om de sfeer op de dansvloer er lekker in te krijgen. Het werd een heerlijke start, met een mooie balans tussen structuur en vrijheid passend bij de sfeer van een feest. Singels, ouders en kinderen, stellen en het feestvarken van de avond hebben een heerlijk uur gehad, waardoor er een mooie verbinding ontstond tussen alle gasten én de dansvloer ook de rest van de avond een druk bezochte plek werd”‘
Margje

Love to see you shine