Connections

The essence of being

 

Een 5 ritmes workshop voor zowel ervaren als beginnend 5 ritmes dansers met het thema verbinding.

We zijn allemaal verbonden met elkaar in zichtbare verbindingen en onzichtbare draden. We krijgen steeds meer bewustzijn op onszelf als een energie in beweging en in verbinding. Zoals bomen op zichzelf staan en tegelijkertijd een groot onzichtbaar netwerk hebben van verbinding onder de aarde waarop wij lopen. Zoals een zwerm vogels die samen moeiteloos navigeert. Zoals insecten die zorgen voor eindeloze kruisbestuiving en nieuw leven.

Voor ons mensen is verbinding wezenlijk. Zonder de ander bestaan we niet. We hebben elkaar meer dan ooit nodig in een wereld waar niets meer zeker lijkt. Gevoelens van eenzaamheid en afgescheidenheid is steeds vaker een thema in onze westerse maatschappij.

Ik ken het zelf ook goed. Het gevoel van nergens bij te horen, er niet toe doen, de zin van mijn leven niet zien. Als mens heb ik heel wat uit te zoeken gehad in de verbinding met mezelf. In relatie met de ander paste ik me meestal aan. Bang om het contact te verliezen. In een pratende groep mensen dreig ik nog steeds te verdwijnen en trek mezelf terug in de positie van observator/luisteraar. Mijn connectie met het grotere geheel ontdekte ik voor het eerst tijdens de ITIP opleiding tijdens een wandeling in de natuur. Mijn “tribe” heb ik gevonden in de danswereld. Steeds meer ervaar ik mezelf als een andere jij en ook al zijn we allen uniek, je bent niet speciaal.

In deze workshop onderzoeken we de verbinding met jezelf, de ander, de groep en je verbinding met je spirit, Dit doen we al dansend door de 5 ritmes en soms met een deelronde of inquiry.

De 5 ritmes dans geeft je eindeloze mogelijkheden om jezelf te leren kennen op een toegankelijke manier. We gebruiken vooral ons lijf als ingang. Een groot deel van onze communicatie is non verbaal. Het lijf spreekt een eigen taal. De dans biedt eindeloze mogelijkheden om nieuwe delen in jezelf te ontdekken. Telkens weer opnieuw. We bewegen op mooie gevarieerde muziek. We dansen op de prachtige locatie van Zen Natuurlijk in Schijndel.

Van harte welkom!

Zen Natuurlijk, Pastoor van Vroonhovenstraat 6, 5482 VA Schijndel
Zaterdag 20 april 2024
10:00 – 17:00 uur
Breng mee: flesje water, makkelijk zittende kleding in laagjes om in te bewegen, lunch om te delen, eventueel schrijfmateriaal
Jouw investering 75,–
Aanmelden via info@rian5ritmes.nl. Je aanmelding is definitief na bevestiging en betaling.

Love to see you shine!