Jaargroep

Er zijn geen nieuwe data gepland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel mensen ademen oppervlakkig. Als je diep in je borst ademt, geef je jouw hart leven.

Als je diep in jouw buik ademt, katalyseer je een boel emotionele, sensuele en seksuele energie.

Als je altijd naar je tenen ademt, ben je heilig en loop je het pad van je ziel.

Je bent dan compleet levendig.

En er is een diepe angst voor deze levendigheid.

Gabrielle Roth

Deze tekst is ons uit het hart gegrepen. Voor deze jaargroep zochten we naar de woorden om de ervaring van belichaming te omschrijven, omdat we daar graag mee willen werken. Deze tekst van Gabrielle Roth dekt voor ons de volledige lading.

In deze tijd waarin alles verandert, we aan het loslaten zijn en nieuwe wegen verkennen, is belichaming zo belangrijk. Het is een grote hulpbron om ‘empowered’ te blijven in tijden van chaos. Onze heilige opdracht is om Lust For Life te blijven voeden, wat er ook om ons heen gebeurt. Zo blijft ons hart open en zijn we beschikbaar voor onszelf en anderen. We zouden allemaal manieren mogen hebben om:

  • de taal van ons lichaam te verstaan
  • terug kunnen keren in ons lichaam als we er rusteloos uit schieten
  • uitdrukking geven aan wat leeft in ons hart
  • ons op ons gemak te voelen in de verbinding met de mensen om ons heen.

Hoe kunnen we dit beter onderzoeken dan samen in een jaargroep?

In een jaargroep duik je dieper omdat er tijd en ruimte is en we samen zijn. Onze eigen ervaring is dat in een jaargroep er bedding is om te bewegen vanuit je eigen hart, te groeien en samen steeds meer te verbinden.

Vanuit jouw eigen verlangen, dat als een rode draad door alle weekenden loopt, onderzoek je de essentie van elk ritme via verschillende invalshoeken. We maken daarbij gebruik van 5Ritmes Waves en Heartbeat, oefeningen, inquiries, elementen uit systemisch werk en deelrondes.

Elk weekend bewegen we naar een krachtige beleving van de kern van een ritme geven en je dans zal zich daarin verdiepen. Je hart opent, je lijf stroomt. Ook krijg je meer inzicht in hoe de ritmes zich in jouw leven voordoen, wat je erover kan leren in de dans en hoe dit zich verder kan ontwikkelen waar je ook bent.

Belangrijk dat je vaker 5Ritmes hebt gedanst zodat je je dansende stroom zelfstandig kan volgen.

Rian en Pauline geven al jaren samen workshops en zijn beide gecertificeerd 5Ritmes docent (Rian Waves, Pauline Waves en Heartbeat). Deze keer gaan we onze kwaliteiten bundelen in de jaargroep om met een fijne groep mensen op reis te gaan en onze liefde voor belichaming, beweging en dans te delen. De verwondering over de kracht van de 5Ritmes blijft bij ons terugkomen, zonder dat het dogmatisch wordt. We willen graag met jullie onze inzichten en ervaringen delen vanuit wat we zelf hebben ontvangen en hoe na jaren dansen belichaming voor ons aanvoelt: vitaal, beschikbaar, verbonden, kwetsbare kracht.

 

 

 

Love to see you shine