Rian“Een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap”

In 2003 maakte ik kennis met de 5 ritmes. Wat mij het meest raakte in deze eerste les is dat er geen goed of fout is in het dansen van de 5 ritmes.

Door het dansen van de  5 ritmes ervaar ik hoe het is om op mezelf te dansen, in contact te dansen, onderdeel te zijn van een groep of van het grotere geheel. Ik ervaar mijn levendigheid, mijn speelsheid, mijn blijheid en mijn bron van kracht. Ik voel waar ik soepel beweeg en waar het stroef gaat. Ik word me bewust wanneer ik met aandacht aanwezig ben en wanneer ik met mijn gedachten afdwaal. Ik voel waar ik blokkeer en kom in contact met mijn schaduwkanten.Door te dansen leer ik telkens opnieuw te vertrouwen op mijn basis, mijn adem, mijn lichaam, en open te staan voor mijn innerlijke stem die me de weg wijst om het goede te doen. Het leert me om mijn lichaam en geest met elkaar te verbinden en te handelen vanuit mijn hart. Hierdoor vind ik bezieling in de dingen die ik doe. Ik word me bewust van de oneindige mogelijkheden die de dans en het leven in zich hebben.

Met hart en ziel ben ik het pad van de  5 ritmes opgegaan en vind er steeds weer nieuwe inspiratie. Ik ben een gepassioneerd 5 ritmes danser en sinds april 2011 gecertificeerd 5 ritmes® docent, opgeleid door Gabrielle Roth en staf. Mijn jarenlange ervaring en bestudering van de 5 ritmes draag ik met veel liefde, compassie en enthousiasme uit.

Grote dankbaarheid naar mijn leraren en mededansers die me blijvend inspireren en doen beseffen dat de 5 ritmes een onuitputtelijke rijkdom in zich hebben.

Naast de 5 ritmes werk ik als adviseur verzuim en duurzame inzetbaarheid in de gehandicaptenzorg. Ik heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van personeel en organisatie, coach voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling, bewustwording via het ITIP (School voor Leven en Werk), Meditatie, Jaartraining “Leren leven op je emotionele kompas” bij Vera Helleman.

Rian