Home/Agenda/Dansen in Maanlicht

 

Dansen in Maanlicht

De kracht van de maan met vrouwen verwelkomen, vieren en dansen! Fijn, vrouw, als jij erbij bent.

Elke maand heeft de volle maan een thema, resonerend met tradities uit vroeger tijden en wat de natuur in alle seizoenen van ons vraagt.

De volle maan van 2 maart wordt de sneeuwmaan genoemd. Een andere naam is hongermaan omdat in februari de voorraden schaars waren of op konden zijn en in de natuur nog niet veel eetbaars te vinden was. Of Stormmaan omdat maart vaak storm en regen met zich meebrengt. Vooral in februari kan er ineens toch nog sneeuw vallen, die mens en natuur verrast. Toch is het ook de regen die in maart op de ontdooide grond valt, die levengevend is en nodig om een seizoen van groei in te zetten. In de grond en vegetatie zit het verborgen leven dat steeds meer ontwaakt. Kiemkracht is dan ook het thema dat bij deze maan hoort.
Deze informatie komt uit het boek van Petra Stam: “In het licht van de maan”.

Tijdens de avonden dansen we de 5Ritmes en de volle maan zal onze dansreis inspireren. Samen dansen met andere vrouwen is een speciale ervaring, het danst zichzelf. Het is voeding voor onze ziel en kan intens zijn. De ont-spanning die het teweeg brengt, laat je de kracht van de volle maan nog meer eren en in je leven ontvangen.

2 maart in de sfeervolle kapel van het Gasthuis in Schijndel
19.30 – 22.00 uur
Lidwinahof 70, Schijndel
Jouw bijdrage € 15,–

Tot in het licht van de maan.